Cél és céltalanság: pánikbetegség megelőzése (PÁNIKROHAMOK ELLEN)

Feltöltve:
pallos gábor utolsó pánikroham feledhetetlen volt
…ha hagynám 😉 Inkább tanulok belőle és megosztom tapasztalataimat Veled 😉

Cél és céltalanság lesz a mai cikk témája, benne a pánikbetegség megelőzése, vagy ha már benne lennél, akkor mit lehet tenni a gyötrelmes pánikrohamok ellen. Más szavakkal segíteni akarok Neked, mert tudom, hogy úgy érezheted, hogy nincs senki aki segítsen és nagyon nehéz bárkiben is megbízni, ha pánikbetegség megelőzése a kérdés, vagy az, hogy mit lehet tenni a pánikbetegség ellen. Másfél évtizedig voltam pánikbeteg, de magamtól meggyógyultam a pánikból. Sokat tanultam belőle, így ma van lehetőségem az IGAZAT elmondani Neked, legyen az pánikbetegség, cél és céltalanság.

Mi a cél?

„Mi leszek, ha nagy leszek?” – tetted fel magadnak a kérdést kiskorodban, de vajon mi volt rá a válasz? Vajon itt és most, amikor eltelt már azóta néhány évtized vajon mit mondanál rá, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Van eltérés a cél és a valóság között? Vagy a jó úton jársz? Vagy inkább céltalanság jellemez? Fontos kérdések és fontos válaszok ezek. Életbevágó, talán így lenne a legjobb mondani.

Írásomhoz nem ezekkel a kulcsszavakkal érkeztél, hogy „cél” vagy „céltalanság”, miközben már szinte fél lábbal az életcélod elérésében vagy, hanem sokkal inkább ellenkezőleg, tehát úgy, hogy „pánikbetegség megelőzése” meg szorongás, vagy az, hogy mit lehet tenni a „pánikrohamok ellen.”

Ez a cikk leginkább azokhoz szól, akik nem igazán tartanak a céljaik felé, vagy azokhoz, akiket már egy ideje a céltalanság jellemez. Részint azért mert nincs is megfogalmazott, világos életcéljuk (sokan vannak így), vagy azért mert nincs igazán az út kikövezve, ami a célba jutáshoz kellene (nagyon sokan vannak így).

– Ki vagy? – teszed fel a kérdést önmagadnak – Mit akarok elérni? – s már meg is kaptad a választ, ami napnál világosabb, hogy például mondjuk, hogy jelenleg orvos vagyok és a jövőben orvos professzor akarok lenni (a példa kedvéért). Vagy akár ez: jelenleg gyesen vagyok, de egy éven belül vissza akarok térni a munkába, folytatni a munkát ott, ahol abbahagytam. Sajnos azonban az is lehet, hogy a válasz nem érkezik meg abban a pillanatban, ahogy feltetted a kérdést. Sőt az is lehet, hogy még holnap a reggeli előtt sem, amikor eszedbe jut újra, még mindig nincs meg a válasz. Az is lehet, hogy már régóta csak pánikbetegség jut reggeli (helyett) és a cél nem más, mint hogy mit lehet tenni pánikbetegség ellen.

Vedd észre: céltalanság

A céltalanság bűn.

De szerintem ezt minden ember tudja. És azt is tudjuk, hogy az emberiség egyik legrégibb története a Bibliából is erre utal. Az eredendő bűnre gondolok a Teremtéstörténetből. A paradicsomi állapotra. De mit jelent ez? A nyugalmat jelenti, azt, hogy minden rendben. A paradicsomi állapotnak vége abban a pillanatban, amikor az eredendő bűn megtörténik. Mit jelent, hogy Éva, majd Ádám esznek a tiltott gyümölcsből az Úr tiltása ellenére? Azt jelenti, hogy rossz útra térnek és tettük nem maradhat következmények nélkül. Mutatok valamit a Bibliából a céltalanságra, maradj velem.

Látod a képen a halványzölden bekeretezett szót? A szó angolul a sin, vagyis a bűn, az eredendő bűn. Pál apostoltól a Kereszténység görögre a hamartia szóval fordították az eredendő bűnt. A hamartia ógörög szó és ősi íjászati kifejezés, és jelentése magyarul annyi, mint CÉLT TÉVESZTENI, és ugyanez angolul a missing the mark, éppen az, amit ott látsz a sin halványzölden bekeretezett résztől balra. Célt téveszteni, vagyis céltalanság.

A céltalanság bűn. És ezt mindenki tudja. Minden emberi test is „tudja”, hogy a céltalanságnak ólomsúlya van, ami kereszt súlyával nyomja az ember vállát. (Természetesen itt nem véletlenül utalok a bibliai történetre, amikor Jézusnak vinnie kellett a keresztjét.) Minden emberi test teszi a dolgát, ha reagálnia kell a tartós unalom állapotára. Talán már tudod is a választ:

  1. Még több stressz.
  2. Még több (stressz és) szorongás.
  3. Még több (szorongás és) pánikroham (ami már pánikbetegség).

Így reagálunk mi emberek az unalom állapotára, vagyis a céltalanságra. Ezt onnan tudom, mert megtapasztaltam. 15 évig voltam pánikbeteg, de már 4 éve nem pánikolok, mert a pánikbetegséget leküzdöttem, hála Istennek!

Hogyan lehet észrevenni a céltalanságot? Nagyon jó kérdés. Tedd fel magadnak ezt a kérdést: „Amit éppen most csinálok, az közelebb visz-e az életcélomhoz?” Ha nem érkezik válasz, vagy nem látod világosan, hogy miként illeszkedik bele a mai napod az életcélod elérésébe, nos úgy ez azt jelenti, hogy nem a legjobb úton jársz. Sőt azt is tudod már, hogy ennek bizony lehetnek akár súlyos következményei is.

A jó válasz tehát: azonnal cselekedni és megelőzni a bajt. Te is tudod, hogy nem lehet sokáig a szőnyeg alá söpörni, hogy 😎„Mi leszel, ha nagy leszel?”

Életcél, avagy a pánikbetegség megelőzése (PÁNIKROHAMOK ELLEN)

– Mi lehetne belőled? – ezt most én (Pallos Gábor) kérdezlek. Igen. Mi lehetne belőled? Tudom, hogy ez egy fájdalmas kérdés. Nem igazán könnyű őszinte választ felszínre hozni, tudom. Azt is tudom, hogy fájdalmas mélységekbe szokott lenni a válasz eltemetve az emberekben.

Gyakran pánikrohamok és pánikbetegség pokla mögé rejtjük, legyen az cél illetve céltalanság. Most, ha még mindig nem hagytál el 😉, tedd fel magadnak a kérdést velem: „Mi lehetne belőled úgy Isten igazából?” Ha most fájdalmas a pillanat és inkább egy másik cikket szeretnél olvasni, még akkor is kérlek vidd magaddal a kérdést: MI LEHETNE BELŐLED?

Vidd magaddal🥤és további szép napot!

Hát igen… a célok, illetve az életcél. Tudod, az az igazság, hogy az ember haladhat (vagy megtorpanhat) egyik irányba vagy a másik irányba, de csak az egyik irány a jó irány. És súlyos árat kell fizetnünk, ha nem hallgatunk az ösztöneinkre és a másik irányba haladunk. Az életcélunk sugárútja a jó út, azon kell maradnod. Ha most éppen a másik irányba haladnál a legeslegjobb, ha még ma útirányt változtatsz. Igen, minél előbb, annál jobb. Ha még nincsennek testi tünetek, akkor tedd meg még a héten, hogy az életcélod irányát választod. Ha vannak (pánikbetegség, szorongás, fóbia, depresszió, stb., szeretnél egy tesztet?) még ma lenne ajánlatos rátérned a helyes irányba, hiszen az intő jelek (éjszakai pánikroham, erős szorongás, halálfélelem, depresszió, kényszerbetegség, vagy OCD) addig (garantáltan) nem fognak alábbhagyni (sőt…), amíg nem változtatsz.

Ui.:

Ha szeretnéd újra felfedezni az életcélodat – tudod –, a „Mi leszek, ha nagy leszek?” kérdésre a választ, akkor ajánlom magamat: itt vagyok. Jó vagyok benne, hogy kivezesselek gyógyszer nélkül a szorongásból, depresszióból és pánikbetegségből, hiszen megtapasztaltam, hogy milyen 15 évig pánikbetegnek lenni és azt is, hogy hogyan lehet kijönni a pánikbetegségből: én már megcsináltam… most rajtad a sor 😉

Írta Gábor -el 2021-ben.

Szeretnéd megtudni, hogyan jöttem ki 15 év pánikbetegségből?

Valamennyi feliratkozómmal megosztom: itt és MOST
Személyes tapasztalatok, őszinte és hiteles pánikbetegség információk
Pánikroham praktikák, amik nekem is segítettek

Üdvözöllek! Pallos Gábor vagyok.

Jelenleg Londonban élek és a főállásom mellett igyekszem jótékony célokra felhasználni mindazt, amire 15 év pánikbetegség megtanított.

Facebook
Messenger
Email
Chat
Miben segíthetek?

Ez a legolvasottabb cikkem (köszönöm!)

Írásomban az éjszakai pánikroham borzalmaira igyekszem bepillantást nyújtani hiszen jómagam is átéltem többször is. Hála Istennek! 2016. december 21-ével – utolsó pánikroham: 15 év pánikbetegség vége – már ez is a múlté lett.
éjszakai pánikroham
„Először egy éjszakai pánikroham lepett meg, majd arra jött rá még 15 év pánikbetegség”.

Pánikbetegségről, pánikrohamokról, halálfélelemről és kényszerbetegségről őszintén és hitelesen írok


Ezt a videót láttad már?

ezt most szeptember 5-én töltöttem fel a YouTube csatornámra, aminek szintén Pánik Nélkül a neve.
Halálfélelem lelki okai: ÉLETVESZÉLY – gyógyszerek vajon segíthetnek? (2021)

A halálfélelem lelki okai. Erről beszélek, érdemes belenézned, különösen akkor, ha a pánikrohamaidban már jómagad is átéltél halálfélelmet.

További videók pánikroham és halálfélelem témákban

Pánikroham enyhítő praktikák pánikbetegség és pánikrohamok ellen. Láttad már?
Figyelemelterelés, egyike a legjobb pánikbetegség segítségnek

Szólj hozzá!