A segítség mellett őszinteséget is adok

Miért, az orvosoktól nem kapok őszinteséget?

Dehogynem. Pontosabban nagymértékben igen.

Ám, ha az orvos fontosabbnak tartja az állását, mint a páciense valódi gyógyulását, az már lehet félrevezető. Tudnod kell (biztos vagyok benne, hogy már hallottál erről éppen eleget), hogy gyógyszer értékesítésre épülő gyógyító orvostársadalomban élünk. Ez forgatja az üzlet kerekét.

Ám nem feltétlenül minden esetben a gyógyszer a megoldás, csak azért mert nem tudunk jobbat. Különösen olyan triviális esetekben, amikor egy élet vakvágányra való kerülését és annak valamennyi kihívását, munkáját napi egy másodpercre, kényelemre redukáljuk. Arra az egy másodpercre gondolok, amíg bevesszük a gyógyszert.

A jó hírem az, hogy sokkal kevesebb ideig tart megtalálnod a kiutat életed vakvágányáról – kijönni a pánikbetegségből, más szavakkal –, semmint vakvágányra vinni az életet. Amúgy örömmel (és ingyen) elmondom Neked, hogy én hogyan jöttem ki az én vakvágányomról. Miért nem keresel meg a Facebookomon és írsz rám a Messengeren?

Tényleg nagy kincs manapság az őszinteség, de hogyan gyógyulok meg én attól?

Amikor az igazi kiutat keresed a bajból, ott nincs helye haramiáknak, mellébeszéléseknek, félrevezetéseknek, stb. A pánikbetegség tévútján való haladást meg akarod állítani. Száznyolcvan fokos fordulatot akarsz tenni és korrigálni akarod a rossz úton megtett tévelygést, hogy elindulhass végre életed egy sokkal ígéretesebb útján. Egy segítőre is szükséged van, aki őszintén meg tudja mondani, hogy éppen hol jársz. Ez lehetek jómagam is, de lehet bárki más. Az őszinteség számít!

Amúgy örömmel (és ingyen) elmondom Neked, hogy én hogyan jöttem ki 15 év tévelygéséből közel ezer halálfélelmetes pánikrohamot átélve. El is kezdem: 2016. december 21-én éltem át életem utolsó pánikrohamát. Az is ugyanolyan szar volt, mint a többi, de utána másvilág következett. Tudod mit? Írjál rám Messengeren és elmondom a többit.

Tudod-e mit a legnehezebb megkapnod manapság embertársaidtól?

Az őszinteséget. Kétségtelenül. Az emberek „helyezkednek” az életben és mindenki egyről a kettőre szeretne jutni. Ez gyakran manipulációkkal jár, legyen az ismeretlen ismerős, barát vagy családtag. Manipulálni embertársainkat azt jelenti, hogy feláldozzuk az őszinteséget. Az őszinteség és az „ügyeskedés” nem férnek meg egy csárdában.

Talán most arra gondolsz, hogy „én meg akkor mi a fenét ügyeskedek itten… gyógyító, hah?” 🙂 Nos, bevallom én sem vagyok szent. Nekem is szükségem van pénzre. Ám mielőtt a pénzről beszélnénk, miért nem írsz rám a Facebookon, hogy elmondhassam a Messengeren, hogy én hogyan jöttem ki a másfél évtizedes pánikbetegségemből? Ingyen és örömmel megteszem.