Pánik NélkülOrvosmeteorológia: 2020. április 11., szombat

Orvosmeteorológia: 2020. április 11., szombat

Orvosmeteorológia: 2020. április 11-e szombat. Szép napos időben van ma részünk, lesznek felhők némileg az égen, de nem nagyon. Hétfőn majd egy markáns hidegfront éri el a Kárpát medencét (ez úgy hangzik, mint egy időjárás jelentés) ami hidegfront hatással még nem jelentkezik ma. Ahhoz még túl korai. Jó hír, hogy hidegfront hatás nem érvényesül jobban, mint tegnap, így pánikroham előrejelzés gyanánt ma pánikroham nem várható. Legyen szép napod!

Spirituális meteorológia: a költészetről (2020. április 11.)

– A költészetről? – teszem fel magamnak a kérdést gondolatban. Kissé meg is dorgálom magam és miközben ezt a sort írom, hogy elpalástoljam hozzá nem értésemet és zavaromat, hogy tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy miről fogok írni.

– De hát a költészetről – sugallja a fejezet címe – amit persze jómagam adtam ennek a fejezetnek néhány másodperccel ezelőtt. Oké. (Itt most megálltam egy pillanatra és vártam hátha eszembe jut majd valami. Eckhart Tolle jutott eszembe, aki volt már, hogy úgy kezdte az egyik előadását, hogy hosszú hallgatás után megszólalt és arról kezdett beszélni, hogy fogalma sincs róla, hogy mit fog mondani. Az Ő esetében a közönsége jót nevetett ezen vele együtt, de gyanítom, hogy én éppen ennél a sornál veszítelek majd el.)

Pánikroham előrejelzés szerint ma nem jelez pánikroham előfordulását.

orvosmeteorológia: 2020. április 11

– Megvan! – kiáltottam fel gondolatban. Arról fogok írni, hogy a szavaink… igen: a szavaink…

Nos, a szavaink a spiritualitás manifesztációja. A költészet meg a forma szépsége. Vagyis, a szépség a költészetben nyilvánul meg és fordítva is igaz: mert a szépen egymás mellé költött szavak alkotják a költészetet. József Attila, Isten éltessen sokáig! Ma van József Attila születésnapja. Tudtad?

Ezt például József Attila írta: „Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más.”

Egy ilyen gyönyörű napot, mint a mai, ahol szinte akadálytalanul süt majd a nap, a vidámság kell, hogy jellemezze. Érdekes: a vidámság mindig a napsütés velejárója és soha sem a beszorult téli hetekig ködlepte időé. Ennél közvetlenebb hatást, nem? A napsütés egyenlő jókedv és vidámság.

Sajnos, azonban a koronavírus idején ma jobban ráülhet szellemünkre annak tudata, hogy Jézust tegnap a Nagypénteken keresztrefeszítették. És ma? Ma mi van vele? Mert a Feltámadás az még holnap lesz. Spirituális bizonytalanság és dilemma napja ez.

A mai nap spirituális aspektusa után jöjjön az egó.

Pszicho-meteorológia: egó megnyilvánulásának költészete (2020. április 11.)

– Egó költészet? – hát ilyet sem mondtam még. No lássuk…

Szerintem az individualizmus irányzata megfeleltethető az egó költői módon való megnyilvánulásának. Másnak lenni, mint a többiek, a másság, az én mindenek felett, azt gondolom, hogy valamennyien költők vagyunk. Persze néhányan jobban költők, mint mások, úgy értem néhányan valahogy ügyesebben és sikeresebben tudnak megnyilvánulni, mint mások.

Nyilván fontos, hogy az egó sikeres megnyilvánulását milyen mércével mérjük és kinek a mércéjével ki lenne az, aki megméri. Azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem vezet sehová, úgyhogy talán váltsak témát. De még mielőtt témát váltanék az jutott eszembe, hogy manapság egyre több hívője van a népesség szaporulat problematikájának, viszont ugyanakkor egyre nyilvánvalóbb, hogy ezt a „problémát” (egyáltalán nem probléma és nincs is bizonyíték arra, hogy a jelenlegi népességi szaporulat problémát okozna!) KI lenne az, aki megoldaná és főleg, milyen alapon.

Úgy gondolom, hogy a napsütés, mint életet adó erő, mind biológiailag, mind lelkileg ma közvetlen hatással van ránk. És a magyar költészet napján talán ma nagyobb hangsúllyal kidomborodik az Én. Abban is reménykedem, hogy az a mód, ahogyan ma „kitalálom magam” és „sziporkázom” méltóképpen megfelel majd az individualizmus költői magasságainak.

Ünnepeljük önmagunkat! Megérdemeljük! Nem kell messzire mennünk, csak ki kell néznünk az ablakon és máris láthatjuk, hogy az élet nem könnyű és bármikor, de bármikor történhet olyan dolog, amiről senki sem álmodott volna (ez nem teljesen igaz, mert most a Fertőzés című film jut eszembe, meg az, hogy ők vajon „honnan tudták?” – persze nem tudták, ez csak egy film, de akkor is…)

Spiritualitás és pszichológia után következzen néhány gondolat arról, hogy vajon mennyiben befolyásolt a magas vérnyomás fronthatás esetén.

Fronthatás magas vérnyomás (Orvosmeteorológia: 2020. április 11)

Vajon a fronthatás magas vérnyomás okozója-e? Vagy van-e egyáltalán bármilyen hatással az időjárás a vérnyomásra?

Talán nem járok túl messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy már többen is kutatták. Namost ezt a fejezetet nem szeretném annak szánni, hogy bárkivel is vitába szállnék. Egy biztos meglepően sokan tudatosak az időjárás szervezetre gyakorolt hatásai tekintetében és az időjárás változás egyik hatása a várnyomás változás.

Talán számomra az a magyarázat tűnik – mondjam így – ideálisnak, ami azt állítja, hogy a rendkívül gyorsan végbemenő lehűlések, gyors hőmérséklet változások tehát gyorsabban történnének, mint ahogyan a szervezetünk alkalmazkodna hozzá.

Még az a magyarázat is ideálisnak tűnik számomra, hogy télen a hidegben az erek összehúzódnak (ahogyan a hideg hatására minden fizikai test összehúzódik) és így a vérnyomás nő, míg nyáron az ellenkezője történik (hőtágulás).

Magas vérnyomás után haladjunk a költészet frontjára. Volna egy költői kérdésem: Tudod-e, hogy ki született 1905. április 11-én?

A magyar költészet napja

Szeretem ezt a mondatot, amit ha nem bánod most idézek a Wikipédiából: „Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik, akinek az életműve megkerülhetetlen teljesítmény mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára.

Éljen a magyar költészet, irodalom és művészet!

Konklúzió gyanánt írom azonnal a most következő fejezetet, ami röviden összefoglalja az Orvosmeteorológia: 2020. április 11-ére szánt gondolataimat figyelembe véve a fentebb említett spirituális és pszichológia aspektusokat is.

Spirituális, pszicho- és orvosmeteorológia: 2020. április 11., csütörtök

Spirituális meteorológia előrejelzés mára? (2020. április 11)

A szavak szabadsága és a vidámság napsütötte megnyilvánulása. Más szavakkal: felhívás az életre. Minden olyan, ami az életet szolgálja ma tényleg életre is kap, míg mások az enyészetté lesznek, pánik, depresszió, koronavírus.

Pszicho-meteorológia előrejelzés mit mond mára?

Ma szombaton az egó költői megnyilvánulása. Költői, vagyis egyedi, mert ez rímel legjobban A magyar költészet napjára.

Mire hívja fel az orvosmeteorológia: 2020. április 11-én a figyelmet pánikbetegség esetén?

Ma nincs fronthatás, így sem vérnyomás, sem fejfájás, sem félelem sem szorongás nem játszik közre, tehát pánikroham sem várható.

Maradj egészséges!
Maradj otthon és vigyázzunk egymásra!
Vigyázz magadra!

Szeretettel:
Gábor

Orvosmeteorológia és pánikroham tegnap, tegnapelőtt, stb

Orvosmeteorológia tegnap Nagypéntek, csütörtök, szerda, kedd és hétfő 6-a.

Ui: Én is félek a koronavírustól, ám mégis itt vagyok, hogy segítsek, ha tudok.

Pánik nélkül jobb!

  • Pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia? – úgy hozta az élet, hogy megismertem valamennyit.
  • Michael Norman PanicFree programja – nekem ez segített. Szeretnéd tudni, hogyan?
  • Pánikbetegség öngyógyítása – Már sokaknak segítettem pánikbetegség kezelése terén.
segítség kérés mobil telefonon

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szólj hozzá!