Pánik NélkülOrvosmeteorológia: 2020. április 6. Hétfő

Orvosmeteorológia: 2020. április 6. Hétfő

Orvosmeteorológia: 2020. április 6-a hétfő. Érdemes lenne neked is látnod ezt a térképet az OMSZ honlapján. Sehol egy felhő. Akadálytalan napsütés és 20℃-os gyönyörű nyárias meleg idő. Apropó: meleg idő. Fejfájás és migrén társulhat a meleg időhöz. Ahol a pánikbetegség fejfájással találkozik ott sajnos fokozódhat a szorongás mértéke. Több szorongás erősödő félelem; elvezethet egy pánikroham kitöréséhez. Azonban az orvosmeteorológia szolgálat ma csak csekély esélyét látja egy pánikroham kialakulásának. Csatlakozom én is az OMSZ tegnapi hírekhez, miszerint: „Maradj otthon!” és ments életeket!

Orvosmeteorológia előrejelzés szerint némi fejfájás a melegedés hatására

Nem is kezdődhetne szebb idővel a hét. Pár nappal ezelőtt még inkább a tél a tavaszban volt jellemző, de ma már sokkal inkább a nyár a tavaszban. Sokkal jobban hangzik, nem igaz?

Fronthatás nem érvényesül ma. Az időjárás ma felhőtlen napsütést ígér. Van azonban egy velejárója az erősödő melegedésnek: a fejfájás. És aki még érzékenyebb rá, migrén is előfordulhat. Plusz ha pánikbetegség is van, úgy még komplexebb.

A meleg hatására kissé fájhat a fejed. Ha néha pánikroham is megzavarja életed (pánikbetegség), úgy viszont egy ördögi kombináció sülhet ki belőle ma. Ugyanis a fejfájás, még ha nagyon csekély is és tompa a fejfájás (nem pedig migrén), úgy az elvonhatja mindjobban a figyelmed. Nálam is így volt: a pánikbetegség alatt, ami 15 év volt életemben, többször is előfordult nekem, hogy egy kis tompa időjárás, fronthatás fejfájás lett a napom főszereplője, úgymond.

Kis tompa fejfájás és mégis annyi figyelmet vont magára: aggódtam. És egyre csak aggódtam. A kis tompa alig érezhető fejfájás kezdte elragadni a figyelmem. Valahányszor elragadtatott a figyelmem, egyre nagyobb aggódást éltem át, mert egyre inkább ellenállhatatlanná vált, hogy a bolhából elefántot csináljak. Ha éltél már át hasonlót, tudod, mire gondolok.

Voltak olyan tompa időjárás, fronthatás okozta fejfájós napjaim, amik aztán pánikroham kitörésbe torkollottak.

Hogyan kerülhető el, hogy a tompa fejfájás pánikroham okozója legyen?

Feladattal.

Igen a feladatok, amik némi logisztikát és tervezést igényelnek, azok a legjobbak. Ha már reggel fejfájással ébredtél és volna bármi, amit már régóta tervezel megvalósítani, ma van a legjobb nap rá.

Vigyázat! A fejfájás lelki terhe miatt talán a legutolsó dolog ma éppen az a feladat lenne, amibe bele akarnál kezdeni. Nem kívánja egyik porcikád sem, hogy ma azt a feladatot csináld. Az orvosmeteorológia viszont azt javasolja, hogy…

Fogadd el!
Azt tanácsolom, fogadd el!
És láss hozzá a feladathoz máris!
Máris megmagyarázom:

Az ellenkezést az egó csinálja.
A fejfájás ürügyén.
(Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, hogy már a fejfájást is az egó küldte, hiszen nem lényeges a feladat szempontjából. Sőt…)
Azonban néhány óra fejfájás-szembeszegülés és mindennek dacára úgy fogod találni, hogy (várhatóan) elmúlik hamar a fejfájásod; ügyesen és gyorsan haladsz a már régen betervezett feladat megvalósításával és ez örömet és megelégedést okoz majd; továbbá… nem jutott időd élni a pánikroham kitörés lehetőségével sem.

Hova lesz a pánikroham, akkor?

A Flow-élményben feloldódik.
Ezt csak én mondom, mert máshol még nem találkoztam vele, de szerintem Eckhart Tolle Most-jának (hatalma és) tudományos magyarázata (ami jelenleg nincs, hiszen Eckhart Tolle spirituális tanító) az éppen Csíkszentmihályi Flow-élményében rejlik.

Spirituálisan szólva tehát miközben a munka heve teljesen elragadja a figyelmed, közben óhatatlanul a jelenben vagy, ami Eckhart Tolle szerint A most hatalma, ami feloldja a káoszt (belső feszültség, „fejfájás”, stb). Ugyankkor Csíkszentmihályi Flow-élménye a teljesítőképesség eredményességét írja le a tudományos szakirodalomban. Szerintem Eckhart Tolle most-ja Csíkszentmihályi flow-ja és a flow-élmény produktumának eredményessége meg nem más, mint A most HATALMA.

Orvosmeteorológia ma: pánikroham, vérnyomás, fejfájás nem várható

Mi az orvosmeteorológia előrejelzés mára: pánikroham, vérnyomás, fejfájás, stb?

Orvosmeteorológia: 2020. április 6-án – kezdve a vérnyomással –, vérnyomás problémákkal küzdőknek nem kell erőteljes vérnyomás ingadozásra számítaniuk fronthatás miatt. Némileg más a helyzet a nappali nyárias felmelegedés miatt. Fejfájás előfordulhat. Ha pánikbetegség is társul az időjárás okozta tompa fejfájáshoz, úgy már bizony érdemes előre jelezni egy pánikroham kitörésének lehetőségét.

Hogyan alakul ma időjárásunk: fronthatás, pánikroham?

Nyárral a tavaszban. Ajándékidő, röviden. Kissé részletesebben pedig: fronthatás ma nem várható. A melegedés viszont számottevő (nem túl nagy, de nem is túl kicsi). Az orvosmeteorológia leginkább azok figyelmét kívánja felhívni, akik pánikbetegségben szenvednek és fejfájás érzékenyek a melegedésre.

Mire hívja fel az orvosmeteorológia ma a figyelmet pánikbetegség esetén?

Fejfájásra és a melegedés hatására együttesen. Továbbá arra, hogy pánikbetegség esetén elkerülhetőek egy pánikroham kitörését megelőző tünetek: tompa fejfájás és az aggodalmas rossz közérzetre gondolok. Elkerülhetőek egy nagyobb lélegzetvételű napi feladat eltervezésével és kivitelezésével (tavaszi nagytakarítás, festés, javítás, stb.)

Maradj egészséges!
Maradj otthon és vigyázzunk egymásra!
Vigyázz magadra!

Szeretettel:
Gábor

Ui: Én is félek a koronavírustól, ám mégis itt vagyok, hogy segítsek, ha tudok.

Pánik nélkül jobb!

  • Pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia? – úgy hozta az élet, hogy megismertem valamennyit.
  • Michael Norman PanicFree programja – nekem ez segített. Szeretnéd tudni, hogyan?
  • Pánikbetegség öngyógyítása – Már sokaknak segítettem pánikbetegség kezelése terén.
segítség kérés mobil telefonon

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szólj hozzá!