Pánik NélkülOrvosmeteorológia: 2020. április 7., kedd

Orvosmeteorológia: 2020. április 7., kedd

Orvosmeteorológia: 2020. április 7-ére, keddre. Pánikbetegséggel és pánikrohamokkal élőknek jó hír, hogy ma sem vérnyomás problémát, sem fejfájást okozó időjárás tényezők nincsennek a levegőben. Van viszont pollen. Így tehát a fűz, a nyír virágzásnak köszönhetően a pollenszint emelkedésére kell számítani. Talán a szénanátha és a pánikbetegség együttesen adhatna okot rá odafigyelni, nehogy pánikroham legyen belőle. Tehát a PánikNélkül.hu orvosmeteorológia előrejelzés mára, keddre pánikroham előrejelzés tekintetében kedvező: nem kell ma pánikrohamra számítani.

Nem csak orvosmeteorológia előrejelzés, de ma (kedd) van az Egészség Világnapja

Óhatatlanul napjainkban, tehát nem csak ma, de talán minden nap, legalábbis március óta az Egészség Világnapja van. Talán ma nem csak egy nemzet tapsol este nyolckor valamennyi egészségügyi dolgozónak, hanem az egész világ. Jó okkal. Ők azok, akik a frontvonalban kűzdenek életekért a koronavírus világjárvány idején.

A napi kűzdelemben természetesen nem csak az egészségügyben és frontvonalban dolgozók vesznek rész, hanem mindenki. Valemennyiünk mentális egészségét próbára teszi a helyzet. Otthonmaradásunkkal nem csak életeket mentünk és nem csak az Egészség Világnapján, hanem mindenkor. Otthonmaradásunk ugyanakkor szimbolizálja, hogy elvesztettünk valamit.

De mi lenne az, amit elvesztettünk?

Nos, elvesztettük az eddig megszokott életmódunkat.
Ha csak két hónappal ezelőttre gondolunk, hogy életünk még a megszokott kerékvágásban zajlott és aztán heteken belül minden megváltozott. Családok milliói világszerte kezdtek el aggódni megélhetésük, anyagi biztonságuk iránt.
Joggal – úgy gondolom.
Ebbe – egyébként – én is beletartozom.

De most nem rólam van szó, hanem arról, hogy mit tehetünk?
Ezt – maradjunk talán ennyiben – jelenleg senki sem tudja.
Tenni tehetünk talán valamit: Elfogadjuk, azt ami van.

Orvosmeteorológia: 2020. április 7

Elisabeth Kübler-Ross és az elfogadás

Az elfogadásról nem csak Eckhart Tolle tanítása szól. Az elfogadás például az 5. pontja a DABDA-modellnek, amit más néven Kübler-Ross modellnek is neveznek.

Elisabeth Kübler-Ross a halálközeli élmények úttörő kutatója, az On Death and Dying című könyvében, amit szerintem Magyarországon mindnyájan ismerünk, A halál és a hozzá vezető út című könyvről van szó, amiben megismertette a világot a DABDA modellel.

Ő alkotta meg a végső stádiumban lévő betegek lelkiállapotát leíró DABDA-modellt:

  1. Elutasítás, Denial
  2. Düh, Anger
  3. Alku, Bargaining
  4. Depresszió, Depression
  5. Elfogadás, Acceptance

Ezen megyünk keresztül.
Mikor már túl vagyunk azon, hogy „hihetetlen” (1. Elutasítás) és szembetaláljuk magunkat az üzletek előtt 2 méteres távolságban várakozókkal, majd az üres polcokkal (2. Düh), aztán feladjuk a panaszkodást és megszokjuk a sorbanállást (3. Alku), aztán azt látjuk, hogy esetleg már itt van nyár közepe és még… (4. Depresszió), aztán majd csak lesz valami, mondjuk magunknak megnyugtatásul (5. Elfogadás).

Még pár gondolat az elfogadásról

Elfogadás, acceptance, ezt érdemes tennünk. Nem csak azért mondom ezt, mert mást úgysem tudunk tenni, de azért is, mert amíg nem adjuk fel a korábbiakat, tehát a depressziót, vagy az alkut, vagy a dühöt és az elutasítást, addig gyakorlatilag csak a saját helyzetünket nehezítjük meg. De nagyon.

Elfogadás, acceptance, ezt érdemes tennünk. Nem csak azért mondom ezt, mert mást úgysem tudunk tenni, de azért is, mert amíg nem adjuk fel a korábbiakat, tehát a depressziót, vagy az alkut, vagy a dühöt és az elutasítást, addig gyakorlatilag csak a saját helyzetünket nehezítjük meg. De nagyon.

Orvosmeteorológia: 2020. április 7-ére kedd – pánikroham előrejelzés negatív.

Tehát, azoknak, akik ma még inkább kiskapukat keresnének (Alku) nem azt üzenném, hogy essenek „mesterségesen”, úgymond, depresszióba, hogy aztán megkapják jussul a „jólmegérdemelt” elfogadás állapotát. Nem. De azt igen, hogy a jelen helyzet elfogadására való törekvés valamennyi (még) kiskaput kereső számára elkerülhetetlenül elhozza majd a depresszió állapotát, még ha néhány pillanatra is (ideig óráig, vagy hetekig) mielőtt erőt venne rajta az elfogadás állapota.

Orvosmeteorológia összefoglaló, kedd: 2020. április 7-ére

Mi az orvosmeteorológia előrejelzés mára, mit hoz a kedd?

Az orvosmeteorológia: 2020. április 7-én a legfontosabb időjárás-egészségügyi faktort figyelembevéve kedvező. Vérnyomás, fejfájás, migrén, ma nem várható.

Hogyan alakul ma időjárásunk: fronthatás, pánikroham?

Pánikrohamra nem kell számítani, nincs fronthatás ma, így annak testi jelei sem lesznek.

Mire hívja fel az orvosmeteorológia ma a figyelmet pánikbetegség esetén?

A pollen szintjére.

Maradj egészséges!
Maradj otthon és vigyázzunk egymásra!
Vigyázz magadra!

Szeretettel:
Gábor

Ui: Én is félek a koronavírustól, ám mégis itt vagyok, hogy segítsek, ha tudok.

Pánik nélkül jobb!

  • Pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia? – úgy hozta az élet, hogy megismertem valamennyit.
  • Michael Norman PanicFree programja – nekem ez segített. Szeretnéd tudni, hogyan?
  • Pánikbetegség öngyógyítása – Már sokaknak segítettem pánikbetegség kezelése terén.
segítség kérés mobil telefonon

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szólj hozzá!