Pánikbetegség leküzdése gyógyszer nélkül

Pánikbetegség gyógyítása gyógyszer nélkül

Feltöltve:
pallos gábor utolsó pánikroham feledhetetlen volt
…ha hagynám 😉 Inkább tanulok belőle és megosztom tapasztalataimat Veled 😉

Ez a cikk nem rólam szól, jóllehet jómagam is gyógyszer nélkül jutottam el oda, hogy azt mondhatom: pánikbetegség gyógyítása sikerült! Hanem ez a cikk rólad szól. Te vagy az, aki megoldást kerestél (és találtál) pánikbetegség gyógyítása kapcsán. Talán az is lehet, hogy már van tapasztalatod antidepresszáns szedésével és alternatív, netán gyógyszer nélkül is működő megoldást keresel, hogy te is magad mögött tudhasd a pánikbetegség tüneteit.

Miért akarnád gyógyszer nélkül leküzdeni a pánikbetegséget?

Először is azért, mert a pánikbetegség tünetei szörnyűek. Voltam benne 15 évig. Tudom milyenek. Nem állítom, hogy állandóan a pánikbetegség tünetei közül mindegyiket tapasztaltam, de mikor pánikroham tört rám, nagyon sokat igen.

Ilyen tünetekre gondolok: erős stressz légszomj, szapora szívverés, szédülés, zsibbadás, halálfélelem, stb. Ezek már nyilván elegendő okot adnak a pánikbetegség gyógyítására – tudom, mert miközben a pánikbetegség tünetei keserítették életem arról álmodoztam, hogy talán egyszer az életben elmúlnak és újra szellemileg, mentálisan egészséges leszek. Hála Istennek, hogy megtörtént.

Ezt a fejezetet elsőként annak szánom, hogy egy kevéssé ismert probléma, legalábbis a pszichológia szakirodalom kevéssé tesz róla említést, az hogy túlságosan sok súlyos gondot, gondolatot, automatikus gondolatokat, aggódást, félelmet és szorongást okoz az, hogy „az én bajomra talán nincs is orvosság.”

Tartasz tőle, hogy nincs az az antidepresszáns, ami hasznos a jelenlegi pánikbetegség gyógyítása céljából?

Elmondom neked, hogy én miért nem szedtem antidpresszánst. Nem azért, hogy most azzal henceghessek, hogy nekem sikerült kijönnöm a pánikbetegségből gyógyszer nélkül, wow… nem. Az az igazság, hogy alkoholista voltam. 20 év alkoholizmust úgy hagytam abba (mint a pánikbetegséget, tulajdonképpen) leküzdöttem. Igen. Sikerült önerőből, segítség nélkül (ez nem teljesen igaz, mert rengeteg támogatást kaptam a családomtól abban az időben.), inkább úgy értem, orvosi segítség nélkül, kigyógyulni az alkoholizmusból.

Ha teljesen őszinte akarok lenni: még alkoholista vagyok agyban, de nem ittam egyetlen korty alkoholt sem 14 éve. Tehát tünetmentes alkoholistaként volt még legalább egy évtizedem pánikbetegen. Nem volt semmi. És itt a válasz arra, hogy miért nem szedtem antidepresszánst, mialatt pánikbeteg voltam.

Éppen az alkoholizmus abbahagyása miatt. „Nem vette volna be a gyomrom”, ha nagy nehezen leküzdve az alkoholizmust a pánikbetegség miatt akkor újonnan drogokat kellett volna szednem. Nos ez a sztorim. Félelemből nem vettem be antidepresszánst, és saját pánikbetegségem öngyógyítása gyógyszer nélkül tehát félelemből történt.

Úgy tűnik, hogy nagy úr a félelem az életemben! Érdemes tiszteletben tartanom és csínján bánnom vele. Még akár hasznára is fordíthatom nemcsak a saját életemnek, de másokénak is.

Nos, elképzelhető, hogy te is hasonló következtetésre juthattál, hogy nem akarsz bármi oknál fogva antidepresszánst beszedni, legyen az bármi okból kifolyólag.

Nézzük most meg, hogy mi van akkor, ha te is úgy vagy vele, mint sokan mások: „már több antidepresszáns gyógyszert is felírtak korábban”.

Már több antidepresszáns gyógyszert is szedtél korábban, de…

Sokakkal beszélgettem már arról, hogy volt olyan periódus pánikbetegségük (depresszió, fóbia, stb.) történetében, hogy antidepresszánst szedtek a kezelőorvosuk javaslatára. Később ez abbamaradt, aminek számos oka lehet. Mellékhatásoktól kezdve a rászokás félelmén át a leszokás kínkeservességéig minden.

A benzodiazepine nevű pszichoaktív gyógyszercsaládra gondolok és arra, hogy a 70-es években talán túlságosan könnyen is népszerűsítették, így ma már túl nehéz lemondani róla, úgymond, például egy kognitív terápia javára, ami hasonlóképpen hatékony viszont sokkal költségesebb, hiszen terapeutára van szükség és 10-12 alkalomra, ami a jelenlegi (a koronavírus előtt) pszichológiai gyakorlatot illeti.

Az is lehet, hogy te is tudatában vagy annak, hogy mi történt Jordan Petersonnal, amit ebben a videóban a lánya mond el részletesen. Jóllehet, nem könnyű nemet mondani a pszichológusnak amikor az ember pánikbetegen annyira kiszolgáltatott és reménytelennek tűnő helyzetben van. Ennek ellenére lehet, hogy te is úgy vagy vele, mint nagyon sokan, hogy inkább ma már alternatív (gyógyszer nélkül) megoldásokat keresel a pánikbetegség kezelése terén.

A pánikbetegség gyógyítása gyógyszer nélkül első fejezetének végén beszéljünk Aaron T. Beck amerikai neurológus, pszichoterapeuta, aki a csodálatos CBT megalkotásáról ismert és akit Magyarországon mindenki így ismer, hogy Kognitív Viselkedésterápia atyja. Következzen tehát néhány gondolat a Kognitív Viselkedésterápia előnyeiről, saját tapasztalataimról.

Kognitív viselkedésterápia hatékonyabb lenne

CBT, vagyis Kognitív Viselkedésterápia. Híre járja, ha valami jó. Márpedig a kognitív viselkedésterápia jó. És hasznos. Én is csináltam, engem is megtanítottak rá és alkalmaztam magamon minden nap. Másfél évig csináltam kb. és eljutottam A-ból B-be.

Kérdezhetnéd joggal, „mit jelent pontosan az, hogy A-ból B-be?”

Nos az A-jelenti, amikor elkezdtem. De vajon mit jelent a B (Mondd már!) A B azt jelenti, hogy még pánikbetegen (ez volt a cél, hogy leküzdjem a pánikbetegségem miközben írtam a kognitív terápiát saját magam) voltam, de sokkal de sokkal többet tudtam magamról.

Az az igazság, hogy a kognitív terápiám vége felé megtapasztaltam annyi, de annyi összefüggést a saját életemből, hogy az szinte elmondhatatlan… és itt a lényeg:

Az én 1,5 éves Kognitív Terápia időszakom nélkül nem tudtam volna kijönni a pánikbetegségből, úgy ahogyan az történt.

Talán te is úgy vagy vele, mint én, hogy igenis fontosnak tartod, hogy legyenek a gyógyszerek mellett alternatív gyógymódok is, mint ahogyan vannak olyanok is, akik (másokkal ellentétben) tudják mit jelent pánikbetegnek lenni és azt is tudják, hogyan lehet kijönni belőle. 😉

És most arra gondoltam, hogy talán már felmerült benned (mint ahogyan bennem is sokszor a 15 év pánikbetegség alatt), hogy „De jó lenne ismerni valakit, akit megkérdezhetnék saját tapasztalatairól, pánikbetegség leküzdése sikereiről.”

Nos… hátha… 😉

Ismersz-e valakit, akinek már sikerült a pánikbetegség ön-gyógyítása gyógyszer nélkül?

Elképzelhető.
Családban, barátok, illetve ismerősök között?
Vagy éppen egy karnyújtásnyira tőled… 😉

Hát igen… én lennék az.
Olvass bele a pánikbetegség leküzdése történetembe, amiben mindent leírtam részletesen.
Itt egy másik cikk, amiben leírom, hogy a döntés, vagy Pálfordulás technika, ahogyan én neveztem el, nélküle nincs gyógyulás sem gyógyszer nélkül, sem gyógyszerrel egyetlen egy pánikbetegségből sem.

Ha inkább még tovább szeretnél tájékozódni, itt egy rövid lista, ami rövid és könnyű rá emlékezni. De a legjobb benne, hogy lassan de biztosan meggyógyítja a pánikbetegséget.

Pánikbetegség gyógyítása lassan de biztosan

Hol találok például egy pánik tesztet?

Ez a pánik teszt jól és könnyen használható. Gyorsan ki tudod értékelni. Jómagam készítettem, mindössze néhány percet vesz igénybe.

Megcsináltam a pánikroham tesztet. Hogyan tovább?

Döntésre van szükséged. Ez nem biztos, hogy megy egyik napról a másikra. Én úgy hívom, hogy Pálfordulás technika. Nem gyógyultam volna meg nélküle.

Eldöntöttem. És most?

Biztos vagyok benne, hogy éppen nem az álmaid útját járod. Ennek persze számos „kötöttség” lehet az oka. Magas korreláció van a tévúton levés (nem az álmaid útján járni) és a pánikbetegség tünetei között. A pánikbetegség gyógyítása legtermészetesebb módja a tévúton járást azonnal abbahagyni és rátalálni az álmaid útjára.

Honnan tudom, hogy az álmaim útját járom?

Tedd fel magadnak a kérdést: „Fontosnak érzem magam?” A válaszban benne rejlik a válasz. (Bocsánat ezt nem tudtam kihagyni, ám mégis igaz.) Tehát ha fontosnak érzed magad, mert az álmaid útját járva nyilvánvalóan jobbá teszed mások életét, úgy a te életed is jobb lesz. Ez csak akkor működik, ha hagyod, hogy az életed pozitív irányú változása az álmaid útjának „mellékhatása” legyen.

Most rajtad a sor…

Ez volt a pánikbetegség gyógyítása cikkem, benne a pánikbetegség leküzdése gyógyszer nélkül volt, amit igyekeztem körültekintően jószándékkal összegyűjteni a számodra.

Tudom, hogy az információ hiánya nem csak bizonytalanságot, de további szorongást idéz elő. Megtapasztaltam. És tapasztalja az Emberiség is hasonlóképpen napjainkban köszönhetően a koronavírusnak, és hogy még teljesen új.

Tudom továbbá azt is, hogy valamennyi pánikbeteg élete összehasonlíthatatlanul nehezebb a nem-pánikbetegek életével. Meg azt is, hogy most a koronavírus idején, még sokkal de sokkal nehezebb, mint egyébként.

Itt vagyok, hogy segítsek; már önmagában az is nagy segítség, ha meghallgatod egy gyógyult pánikbeteg történetét.

Ha hasznosnak találtad írásomat, oszd meg másokkal (köszönöm) és írj kommentet itt az oldal alján.

Maradj egészséges!
Maradj otthon és vigyázzunk egymásra!
Vigyázz magadra!

Szeretettel:
Gábor

Segíthetek Neked is pánik nélkül lenni?

  • december 21-én éltám át az utolsó pánikrohamot
  • azóta túl vagyok 15 év pánikbetegségen
  • sokat tanultam belőle

Ui.: Ha nekem sikerült leküzdeni a pánikbetegséget, Neked is sikerülhet!

gábor félelem szorongás nélkül

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szeretnéd megtudni, hogyan jöttem ki 15 év pánikbetegségből?

Valamennyi feliratkozómmal megosztom: itt és MOST
Személyes tapasztalatok, őszinte és hiteles pánikbetegség információk
Pánikroham praktikák, amik nekem is segítettek

Üdvözöllek! Pallos Gábor vagyok.

Jelenleg Londonban élek és a főállásom mellett igyekszem jótékony célokra felhasználni mindazt, amire 15 év pánikbetegség megtanított.

Facebook
Messenger
Email
Chat
Miben segíthetek?

Ez a legolvasottabb cikkem (köszönöm!)

Írásomban az éjszakai pánikroham borzalmaira igyekszem bepillantást nyújtani hiszen jómagam is átéltem többször is. Hála Istennek! 2016. december 21-ével – utolsó pánikroham: 15 év pánikbetegség vége – már ez is a múlté lett.
éjszakai pánikroham
„Először egy éjszakai pánikroham lepett meg, majd arra jött rá még 15 év pánikbetegség”.

Pánikbetegségről, pánikrohamokról, halálfélelemről és kényszerbetegségről őszintén és hitelesen írok


Ezt a videót láttad már?

ezt most szeptember 5-én töltöttem fel a YouTube csatornámra, aminek szintén Pánik Nélkül a neve.
Halálfélelem lelki okai: ÉLETVESZÉLY – gyógyszerek vajon segíthetnek? (2021)

A halálfélelem lelki okai. Erről beszélek, érdemes belenézned, különösen akkor, ha a pánikrohamaidban már jómagad is átéltél halálfélelmet.

További videók pánikroham és halálfélelem témákban

Pánikroham enyhítő praktikák pánikbetegség és pánikrohamok ellen. Láttad már?
Figyelemelterelés, egyike a legjobb pánikbetegség segítségnek

Szólj hozzá!