charles linden és a linden method

Pánikbetegség kezelése: A gyógyulásom kezdete és a Linden Method

Feltöltve:
pallos gábor utolsó pánikroham feledhetetlen volt
…ha hagynám 😉 Inkább tanulok belőle és megosztom tapasztalataimat Veled 😉

Pánikbetegség kezelése vajon mikor kezdődik? Amikor félek és szorongok egy legközelebbi pánikroham bekövetkeztétől? Amikor szorongok és egyfolytában arra gondolok, hogy miként előzhetném meg egy legközelebbi éjszakai pánikroham kiábrándító rémálmát? Vagy esetleg akkor, amikor elkezd az ember hinni benne, hogy hasonló cipőben járó emberek már több ezren vannak odakint, akik már a pánikbetegség leküzdése után vannak? A gyógyulásom kezdete és a Linden Method megvásárlása és gyakorlása nálam egybeesik. Pánikbetegség kezelése volt a javából, ám sajnos… először had mesélem el, hogy miként indult a gyógyulásom kezdete, ahogyan szembenéztem a sárkánnyal, vagyis az egy évtizede tartozó pánikbetegség és pánikrohamok szorításával. Aztán elmesélem majd a Linden Method történetemet is.

Pallos Gábor vagyok

Pallos Gábor mint 9abor

Az utolsó pánikroham előtt néhány évvel egy világ omlott össze bennem. Ez volt az a nap, amikor rájöttem, hogy a Linden Method sikere és a pánikbetegség gyógyulás elmaradt.

Ám meglepő módon mégis erőt adott a pánikroham kezelése ellen. Ma már pánik nélkül vagyok hála Istennek!

A gyógyulásom kezdete és a pánikbetegségem kezelésének első lépése

Gyere, tegyük meg az első lépést

Pár mondatban megosztanám veled életemnek azt a részét, amit így hívok: a 15 év pánikbetegség. Az utolsó pánikroham 4 éve volt már; tán igaz sem volt… De! Bizony! Nagyon is igaz volt! Pokoli is volt. De nagyon! Ma már azonban túl vagyok rajta, hála Istennek! Így pánik nélkül jó visszatekinteni a múltamra, hogy „legalább” tanuljak a szenvedéseimből, hogy úgy érezzem nem hiába jártam a purgatóriumban.

Szóval a gyógyulásom kezdete és a pánikbetegség kezelése egybeesik. Azonban minden egy merész gondolattal kezdődött.

– Mi van akkor, ha a pánikbetegség ördögi láncától és a pánikroham fenyegető kardjától már megszabadult néhány ember? – erre gondoltam. És tudod mi a legborzasztóbb? Az, hogy erre az amúgy meglehetősen kreatív gondolatra 10 kibaszott évet kellett várnom. Úgy értem, hogy 10 rohadt évig pánikoltam folyamatosan, halálfélelem meg minden, rendszeresen, gyakran hetente többször is és mégsem jutottam el hamarabb oda, hogy egyáltalán kíváncsi legyek, hogy ebből (pánikbetegség, pánikrohamok) vannak-e már mások, akik kimásztak. Döbbenet. De igaz.

Gyenge magyarázat következik érthetetlen viselkedésemre: azt tudtam, hogy pánikbetegség vett erőt rajtam és azt is tudtam, hogy egy legrosszabb pánikroham után mindig következhet egy még rosszabb pánikroham. Vagyis ennek a kurva ördögi körnek soha sem lesz vége. Látod? „Soha sem lesz vége!” – BÍNG! Rossz! Úgy gondoltam továbbá, hogy a pánikbetegség lelki okai a fejemben keresendő. Pontosabban a baj oka az életvitelemben lehet. Emiatt csak én tudok megszabadulni a pánikroham-sárkányom fogságából, vagyis a pánikbetegség gyógyulás kizárólag rám vár. Nem kértem segítséget és ezzel elodáztam egyre romló pánikbetegségem kezelését és a pánikbetegség gyógyulás esélyét is jól kitoltam időben.

Aztán 2014 február legelején egy szép napon felmerül bennem, hogy nincsennek-e esetleg hozzám hasonló pánikbetegek, akik már meggyógyultak? Ez volt a gyógyulásom kezdete és a pánikbetegség kezelése, annak is a nulladik, de életbevágóan szükséges lépése.

Pánikbetegség teszt

Talán egyetértesz velem, de a te gyógyulásod is csak akkor tud elkezdődni, ha tudod, hogy hányadán állsz olyanokkal, mint szorongás, pánikroham és pánikbetegség, meg azok a sok kis biztonsági óvintézkedések, amik szinte észrevétlen lettek az életed része, hogy általuk elkerülhess egy legközelebbi pánikrohamot.
Szeretném figyelmedbe ajánlani: a népszerű pánikroham teszt (én terveztem és készítettem), ami jól jön majd bármikor, amikor szeretnéd tudni, hogy hányadán állsz a pánikkal.

2014. február 2: Linden Method

Úgy gondolom, a pánikbetegség leküzdése akkor kezdődik, amikor tenni kezd érte az ember, hogy jobb legyen. Azt is gondolom, hogy a pánikbetegség gyógyulás nem történhet meg egy sorsfordító döntés meghozatala nélkül, ez az amit Pálfordulásnak hívok. Tavaly írtam is egy cikket ennek (a pánikbetegség öngyógyítása) fontosságáról, amit Pálfordulás technikának hívok.

Attól a naptól fogva, amikor két pánikroham között beismered önmagadnak, hogy alighanem pánikbetegség áldozata vagyok, megnyílik az esélyed a gyógyulásra. (Őszinte leszek: addig NEM!) Velem is így volt: beismertem önmagamnak. És mi történt rögtön? Kíváncsi lettem a pánikbetegség gyógyulás lehetőségére. És persze megoldást akartam pánikroham ellen. Azonnal! (Nevetséges, de 10 évig oké volt, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy pánikbetegség gyógyulás, majd a kíváncsiság tettvágyat ébresztett bennem.)

Egy mozdulattal előhalásztam az iPhonomat a zsebemből és rákerestem az interneten, hogy pánikbetegség, pánikroham, stb. Tíz másodpercen belül megjelent az első találati oldalon valami, amin megakadt a szemem: Linden Method. Ráböktem, majd feliratkoztam Charles Linden hírlevelére. Így kezdődött. Ez volt az akkori évtized legproduktívabb pánikbetegség ellen irányuló erőfeszítésem.

A gyógyulásom kezdete, mikor szembenéztem a sárkánnyal (a pánikbetegség)

Úgy értem: a sárkánnyal, ami a pánikbetegség jelképe. A sárkány mindig is a bajt jelentette és amióta világ a világ azóta a csapást, a bajt mindig is a sárkány szimbolizálta. De mivel mi Magyarok vagyunk, nekünk hétfejű sárkányunk van. Apropó: tudod miért hétfejű a sárkányunk? Mert ha levágod a sárkány fejét nő helyette hat másik. Szeretem ezt a sárkány-szimbolikát.

Tehát menjünk vissza az időben egészen addig, amíg 2014 februárjában tanulmányozom és megérteni próbálom a Linden Methodot. Nagyon gyógyulni akarok. Gyötrő pánikrohamok takarták el a napsütést életemben abban az időben.

Talán 2014 február vége lehetett, mikor Londonban a Canning Town nevű metrómegálló platformján vagyok. Úgy gondoltam a pánikbetegség gyógyulás talán most esélyes lesz. Adok a sárkánynak, gondoltam. Éreztem, hogy ha beszállok a metróba és az elindul velem, abból pánikroham lesz. És nem fogok tudni semmit sem tenni a pánikroham ellen. Vagy mégis?

Nálam volt Charles Linden hanganyaga a Linden Methodból. Csodás gondolat jutott eszembe ott a metróállomáson. Ideje, hogy végre szembenézzek a pánikrohammal és tegyek végre a pánikbetegség leküzdése érdekében, ne csak várjam a sültgalambot.

Azt a hanganyagot különösen szeretem, amit Charles Linden direkt pánikroham ellen készített, úgy értem a pánikroham kezelése érdekében. Beszállni a metróba egy fél órás erőpróbát jelentett. Összeszedtem minden bátorságomat (nem volt sok, sőt…) majd beszálltam a metrókocsiba. Az ajtók záródnak és akkor megborsózott a hátam. Elindultunk és vele együtt a pánikroham is megindult felfelé bennem. Egy percen belül már kb. hármas szinten volt a pánikom. Elindítottam a hanganyagot és hagytam hogy Charles elmagyarázza nekem, hogyan gondolkodjam növekvő pánikrohamomról. Ötös, hatos pánik. Alig vártam, hogy kiszállhassak a metróból. Stratford végállomás.

Egy újabb hőstettet hajtottam végre: átsétáltam a szemben lévő platformra, hogy beszálljak a visszafelé tartó induló metrószerelvénybe. Elindulunk, hármas, négyes erősségű pánik. Charles Linden, mondja-mondja én meg pánikolok. Istenem – gondoltam – soha sem jutok túl ezen a kurva pánikon! Canning Town, ki a metróból, majd ugyanúgy be egy Stratford felé tartó másikba. Charles Linden mondja, hogy a „a pánik egy semmi, hidd el, tapasztald meg, hogy egy semmi!” Nagyon meghatódtam. Talán meg is könnyeztem szenvedésemet. Meg a pánikolásomat. Meg mindent. A pánikbetegség kezelése megtörtént aznap. Tettem végre a pánikroham ellen. Nem sikerült lecsökkentenem, de feltétlenül megzavartam őt. Életemben először szembenéztem vele. Bátorság volt az (önmagamhoz képest) a javából.

Megéltem és túléltem: a pánikbetegség tünetei saját történetem

Kiemelném a megéltem és túléltem írásomat a pánikbetegség tünetei kapcsán. Figyelmedbe ajánlom, hogy beazonosíthasd a tüneteket. Jobb kikerülni a sárkányod öleléséből mielőtt az hétfejű sárkánnyá növekszik és elkezd jobban ragaszkodni hozzád. A legjobb, amit tehetsz: Szeresd meg a sárkányod!

Pánikbetegség kezelése és fontossága

pánikbetegség kezelése fontossága

Azt gondolom, hogy a pánikbetegség kezelése terén a legfontosabb lépés az első lépés. A döntés, amit Pálfordulásnak hívok: a döntés, miszerint kell legyen kiút a pánikbetegség öleléséből. Persze fontosak a pánikbetegség lelki okai is, hiszen segítheti életünket mikor már pánik nélkül leszünk.

Tehát a pánikroham ellen akkor teszünk a legtöbbet, ha elismerjük magát a pánikbetegség létezésének tényét. Onnantól már gyerekjáték… csak viccelek.

Akkor nagyon, de most egyáltalán nem bánom, hogy nem sikerült

Szóval nekem a Linden Method és a metróban való gyakorlások sajnos nem voltak elégségesek a pánikbetegség ellen. De hogyan éltem én azt meg? Bántam? Hát persze. Kidobott pénznek gondoltam, dühös voltam magamra, hogy nem sikerült, pedig annyira számítottam a pánikbetegségem leküzdésére. Talán ez így nem teljesen igaz. Egy évtized alatt a pánikbetegség az életem része lett. Ragaszkodtam volna hozzá? Az az élet tűnt volna biztonságosnak, amiben hetente ér egy halálfélelmetes pánikroham?

Ma már túl vagyok a pánikon és pánik nélkül élek, hála Istennek. Szeretettel emlékszem vissza Charles Linden segítő szavaira a Linden Methodból még akkor is, ha nem sikerült közvetlenül a Linden Method miatt leküzdenem a pánikbetegségemet és abbahagyni a pánikrohamokat. Ma már látom a pánik nélküli élethez vezető teljes utat. Tudom, hogy milyen fontos mérföldkő volt a Linden Method elkezdése és az a megpróbáltatásokkal teli gyakorlás ott a metróban 2014 február végén.

Erőt adott. Pontosabban a kudarc adott erőt. Erőt a folytatásra pánikbetegség ellen. Hogy kijöjjek már végre a pánikbetegség fogságából. (Aztán kijöttem a pánikbetegségből: hurrá!) A Linden Method kudarcélménye számomra maga volt a pánikbetegség gyógyulás kezdete.

A Linden Method és amit tanultam belőle

amit tanultam belőle…

Úgy vélem a sikerhez nem árt néhány sikertelenség. Azon gondolkodom, hogy vajon hogyan viszonyulnak a sikertelenségek általában a sikerekhez? Van-e egyáltalán közük egymáshoz?

Hm… szerintem az én esetemben van. Pontosabban fogalmazva annak ténye, hogy az utolsó pánikroham átélése megtörténik velem 2016. december 21-én egy jó példa arra, hogy nagy utat tettem meg 2014. február 2-a óta. Ez a közel 3 év sikertelenségekkel van kikövezve. De ugyanakkor ez a sikertelenségekkel kikövezett út vezetett el a sikerhez is, ami elvezetett a pánikbetegség kezelése döbbenetes eredményéhez. Ez az egyik, amit a Linden Methodból tanultam.

A Linden Method sikertelensége járult hozzá nekem, hogy megláthattam, hogy van kiút, hogy a pánikbetegség gyógyulás nem csak hiú ábránd. Beláttam, hogy a Linden Method sikerei léteznek. Igaz, hogy nem nekem, de másoknak attól még tényleg sikerülhetett. Tanulságos volt ez is.

Beláttam még azt is, hogy tényleg ideje feladnom, hogy majd én agyból kigyógyítom magam című totál idióta és felesleges erőlködést, annak ellenére, hogy tíz évig azt hittem, hogy jól csinálom. Az igazság azonban az volt, hogy évről évre csak rosszabb lett minden, ami a pánikroham és pánikbetegség. Feladtam. Vagyis beláttam, hogy segítség kell. Akár Charles Linden és az ő Linden Methodja, akár valaki más. De feltétlenül segítséget kell kérnem.

Azt is beláttam még, hogy gyógyulni akarok. De most azonnal! Legfőbb vágyam: a pánikbetegség gyógyulás, úgy gondoltam. Beláttam, hogy a pánikbetegség kezelése lehetséges és szükséges és nem is várhat magára. Nos az én esetemben ez még néhány évet váratott magára, de hát minden jó, ha a vége jó, nem igaz? 😉

Útravaló: ha nekem sikerült neked is sikerülhet!

Csak ismételni tudom: Ha nekem sikerült, neked is sikerülhet. Kezdd el! Ragadd meg az első segítséget és vallj kudarcot, ha kell. Fogadd el, majd lépj tovább. Keress további segítséget és fogadd el, hogy a kiúton vagy. Ki a pánikbetegség poklából. Fogadd el, hogy lesznek még pánikroham élményeid. Fogadd el, hogy a pánikbetegség leküzdése érdekében küszködnöd kell még pánikroham ellen, stb. De… ha nekem sikerült, neked is sikerülhet kijutnod. Pontosabban megtalálnod a kiutat. Szeresd meg a sárkányod!

Szeretettel:
Gábor

Segíthetek Neked is pánik nélkül lenni?

  • december 21-én éltám át az utolsó pánikrohamot
  • azóta túl vagyok 15 év pánikbetegségen
  • sokat tanultam belőle

Ui.: Ha nekem sikerült leküzdeni a pánikbetegséget, Neked is sikerülhet!

gábor félelem szorongás nélkül

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szeretnéd megtudni, hogyan jöttem ki 15 év pánikbetegségből?

Valamennyi feliratkozómmal megosztom: itt és MOST
Személyes tapasztalatok, őszinte és hiteles pánikbetegség információk
Pánikroham praktikák, amik nekem is segítettek

Üdvözöllek! Pallos Gábor vagyok.

Jelenleg Londonban élek és a főállásom mellett igyekszem jótékony célokra felhasználni mindazt, amire 15 év pánikbetegség megtanított.

Facebook
Messenger
Email
Chat
Miben segíthetek?

Ez a legolvasottabb cikkem (köszönöm!)

Írásomban az éjszakai pánikroham borzalmaira igyekszem bepillantást nyújtani hiszen jómagam is átéltem többször is. Hála Istennek! 2016. december 21-ével – utolsó pánikroham: 15 év pánikbetegség vége – már ez is a múlté lett.
éjszakai pánikroham
„Először egy éjszakai pánikroham lepett meg, majd arra jött rá még 15 év pánikbetegség”.

Pánikbetegségről, pánikrohamokról, halálfélelemről és kényszerbetegségről őszintén és hitelesen írok


Ezt a videót láttad már?

ezt most szeptember 5-én töltöttem fel a YouTube csatornámra, aminek szintén Pánik Nélkül a neve.
Halálfélelem lelki okai: ÉLETVESZÉLY – gyógyszerek vajon segíthetnek? (2021)

A halálfélelem lelki okai. Erről beszélek, érdemes belenézned, különösen akkor, ha a pánikrohamaidban már jómagad is átéltél halálfélelmet.

További videók pánikroham és halálfélelem témákban

Pánikroham enyhítő praktikák pánikbetegség és pánikrohamok ellen. Láttad már?
Figyelemelterelés, egyike a legjobb pánikbetegség segítségnek

Szólj hozzá!