Pánik NélkülSegítségA sírás a szorongás jele?


A sírás a szorongás jele?

Miért sírunk? A sírás lehet, hogy a szorongás jele? Vagy csak egy érzelmi reakció lehet… Ebben szeretnék segíteni neked.

Mi a sírás és miért sírunk?

Túl azon, hogy a sírás gyakorlatilag könnyezés formában jelentkezik, valójában sokkal több annál. Úgy értem, hogy a sírás egy sokkal komplexebb biológiai és érzelmi folyamat.

Ám anélkül, hogy túlbonyolítanám…
Gondolj csak ezekre itt például:

  • Örömkönnyek
  • Bánatkönnyek

Milyen különbözőek, nem? Ám mégis mindkettő ugyanazt az eredményt produkálja: sírás. Tudnám még variálni a sírást. Például így: zokogás, könnyezés, siratás, nyafogás, nyöszörgés, stb.

A sírás lehet szorongás, vagy depresszió tünete?

Inkább annak a módja, ahogyan a stressz, vagy a szorongás jelentkezik nálad. Az is lehet, hogy egy ún. elnyomó személy „uralkodik feletted” (érzelmi zsarolás, manipuláció, visszaélés), aki rossz szándékkal teszi és látszólag nincs menekvésed. Ennek az elviselése is nehéz lehet.

Egyértelmű választ is lehet adni a fenti kérdésre, miszerint:

Ám soha sincs úgy, hogy például, ha sokat sírnál, akkor – mondjuk – depressziós lennél. Nem. Nincs ilyen. Olyan viszont előfordulhat, hogy van egy háttérben meghúzódó depresszió, aminek következtében néha hevesebb érzelmi reakciók is történnek veled, és az megkönnyeztet. Tehát a sok sírás az elképzelhető tényleg, hogy a szorongás jele.

Menjek pszichológushoz?

A pszichológus kezelése mellett még mindig tudsz több szintű segítséget is kérni. Például itt vagyok én, aki már sokkal korábban voltam depressziós is, mint aztán később pánikbeteg lettem. A pánikbetegség 15 évig tartott, és amit aztán sikerült leküzdenem saját magam.

Ma már jól vagyok. És sokaknak segítek. Neked is segítek, legalább annyival, hogy elmondom, hogy én hogyan küzdöttem le.

Segíthetek Neked is pánik nélkül lenni?

  • december 21-én éltám át az utolsó pánikrohamot
  • azóta túl vagyok 15 év pánikbetegségen
  • sokat tanultam belőle

Ui.: Ha nekem sikerült leküzdeni a pánikbetegséget, Neked is sikerülhet!

gábor félelem szorongás nélkül

Pánikbetegség leküzdése, pánikroham kezelése (saját) tapasztalatok!

  • Kapjál hetenete pánikbetegség leküzdése személyes tapasztalataimból
  • Depresszió, pánikroham, pánikbetegség, agorafóbia és erős félelem leküzdése tippek

Szólj hozzá!