Pánik NélkülSegítségA félelmek megismerése


A félelmek megismerése

Köszönöm érdeklődésed. Pallos Gábor vagyok. Az utolsó pánikrohamom 2017. december 21-én történt meg velem, egy budapesti Ryanair járat utasaként felszállás közben, amikor Londonból repültem hazafelé karácsonyra. Azóta nem volt pánikrohamom. Egyike életem legcsodálatosabb élményeimnek, hogy segíthetek másoknak is leküzdeni a pánikbetegséget. Nincs hálásabb feladat annál, mint segíteni valakinek jobban lenni. Nem vagyok orvos, de miután megjártam már a poklot és sikerült is onnan visszatérnem, így gyakran van alkalmam elmondani az embereknek, hogy milyen pánikbetegnek lenni, szorongani reggeltől estig és végül, hogyan lehet kigyógyulni a pánikbetegségből és megszabadulni a pánikrohamok pokoli gyötrelmei alól.

A félelmek megismerése: Ez hogyan történik?

  1. Hívsz, vagy írsz nekem és jelentkezel a Félelmek megismerése opcióra.
  2. Mivel Angliában élek, segítek majd neked, hogy könnyű legyen átutalnod a 3 Fontot.
  3. Egy előre megbeszélt időpontban felhívsz, legyen az Viber, WhatsApp vagy Messenger.
  4. 15 évnyi pánikbetegség és gyógyulás tapasztalattal egyszerű kérdésekkel feltárjuk a félelmeidet, hogy megtudjuk, hogy merre kell elindulnod a kiúton, hogy leküzdhesd a szorongást és-vagy a pánikot.
  5. A beszélgetés végén invitállak a Kiút a pánikból opcióra, hogy bármikor tudjál hívni vagy írni, ha szükséged van rá(m).

Szorongás, pánikbetegség kezelésének lehetősége: Ez miért fontos?

Két dolog miatt fontos neked, sőt azt mondanám, ha nem bánod, hogy jelenlegi helyzetedben, feltételezhetően életbevágóan fontos. Elmondom mire gondolok.

Egyfelől, ha megismerhetnéd a félelmeidet, megtudhatnád azt is, hogy hol állsz most éppen a gyógyuláshoz vezető kiúton esélyt adva az elinduláshoz, vagyis a pánikbetegség vagy szorongás leküzdéséhez.

Amúgy az tényleg jó kérdés, hogy ugyan már miért kellene megismerned a saját félelmeidet, hiszen azok a te saját félelmeid és – már Uram bocsá’ – nálam jobban ki a fene ismerné a saját félelmeimet? Nos, nagyon jó kérdés. Elismerem. Az igazság az, hogy madártávlatból jobban látszik a város és a városból kivezető utak, mint ha benne sétálnál. Vagyis amikor az ember a saját pánik szerű félelmeinek áldozata éppen, akkor nagyon nehéz felülről látni azt az állapotot, aminek éppen a kellős közepében vagy.

A beszélgetés, amire invitállak egy madártávlati perspektívára ad majd neked lehetőséget, hogy fentről nézhessél rá a saját félelmeid városára és a belőle kivezető útra. (Vajon mi történik, ha nem cselekszel?)

Másfelől, ha megismerhetnéd a félelmeidet, az pozitív irányú változásokat indíthat el benned. Mire gondolok? Arra, hogy biztos vagyok benne, hogy nem kell mondanom, hogy milyen kurva nehéz segítséget kérni. Őszintén? Óriási dolog, hogy most itt vagy. De van még egy hatalmas lépés előtted. El kell majd határoznod, hogy meg is akarsz gyógyulni. Ez az elhatározás nem könnyű. Sőt baromi nehéz. (Nekem – hmm – tíz évembe tellett!) Ennek a kezdete tényleg az, hogy mindenekelőtt meg kell ismerned a félelmeidet, hogy kezelni lehessen őket. Figyelj, hívjál fel most és legalább mondjuk egymásnak, hogy HELLÓ 🙂

Egyszeri alkalom: Ez vajon jó nekem?

🙂 – Őszinte leszek: nem. Úgy értem, hogy egy alkalom valószínűleg nem lesz elég. Ha csak magamból indulok ki, nekem 10 évbe tellett, mire eljutottam odáig, hogy segítséget kérjek és még 5 évembe tellett, mire sikerült leküzdenem a pánikbetegségemet. De az igazság az, hogy a legutolsó program, amit csináltam az segített. Az viszont csak néhány hét volt. Szóval neked egyáltalán nem biztos, hogy egy évnél többet kellene várnod, hogy jobb passzban legyél.

Mivel egyszeri alkalom és csak 3 GBP, hogy megismerhessük a félelmeidet és azt, hogy honnan kell elindulnod majd a kivezető úton, még amiatt is hasznos, hogy megismerjük egymást, hogy milyen lenne a hosszabb távú munka a félelmeid leküzdésén. Próbaverzió, talán így is hívhatjuk; a jó benne, hogy nem kell sem neked utaznod, sem nekem. Bár ezt már talán kezdjük megszokni itt a Covid19 időszakban.

Ha viszont nem adnád meg még az egyszeri alkalomnak sem az esélyt, akkor vajon jobb lenne-e az állapotod a jövő hétre? Mit gondolsz? Mi lesz így a terveiddel, gyerekkori álmaiddal? Ki fogja megvalósítani azokat? Vedd elő a telefonodat és zöld gomb.

Gyógyszer nélküli megkönnyebbülés: Erről megtudhatnék többet is?

Persze. Mi sem egyszerűbb. Nem vagyok orvos. Amúgy 15 év pánikbetegségből jómagam is gyógyszer nélkül jöttem ki. Ha nekem sikerült, neked is sikerülhet, nem?

Egy pszichológus, vagy pszichiáter nem tehetik meg, hogy ne írjanak fel gyógyszert a betegnek, mert azonnal kizárnák őket. Mi a félelmeidre koncentrálunk majd, azokon kell dolgoznunk, hogy tisztán láthasd, hogy hol állsz éppen a kivezető úton és merre kell majd elindulnod, hogy előbb-vagy-utóbb kijuss a szorongásból, pánikbetegségből.

Ha éppen szedsz gyógyszereket, semmi baj. Semmit sem kell változtatnod. Nem okoz kavarodást a félelmeid megismerése a gyógyszerszedéssel. Inkább hasznos. Hívjál vagy írjál és kezdjük el megismerni a félelmeidet, hogy elindulhass a kivezető úton még ma.

Mindössze 3 GBP per alkalom

Tudom, hogy nem a pénzről van szó, jóllehet vannak az életnek olyan helyzetei, amikor jobban meg kell fogni a pénzt. Kétségtelen, hogy a Covid19 időszak is ilyen lehet. Másfelől meg ha anyagi nehézségeid is lennének, még akkor is jó ötlet egy pánikbetegség mentes önmagadat megcélozni. Vagy leküzdeni a szorongást és a pánikot.

Nem vagyok fej-doki sem, viszont voltam már pánikbeteg 15 évig, tudom milyen pánikrohamok között lenni és azt is tudom, hogy miként lehet leküzdeni a pánikbetegséget. Barátságos vagyok a telefonban is: várom hívásod 😉

Ha jársz éppen pszichológushoz, semmi baj. Ne hagyd abba. Különösen akkor nem ha segít. Segít? Ha úgy érzed inkább az az igazság, hogy nagyon lassú a folyamat, akkor talán lehet, hogy érdemes kipróbálnod egy olyan segítőt is, aki már volt pánikbeteg és tudja, hogy kell kijönni belőle. Csak annyi az egész, hogy felhívsz, vagy írsz nekem és jelentkezel egy beszélgetésre velem telefonon, hogy megismerhessük a félelmeidet, hogy tudd, hogy honnan kell elindulnod a gyógyulásod útján. Nézd, itt a számom: +44788ötvennégy18560. Viber vagy WhatsApp és ingyen tudunk beszélni, de a Facebook Messengerét szeretnéd, az is tökéletesen megfelelő. (Csak tedd fel magadnak a kérdést: „Szerinted jobban leszel néhány nap múlva?)

Jelentkezem

Ne feledd, ha nekem sikerült, neked is sikerülhet. Elmondhatatlanul csodálatos végre nem pánikolni és kint lenni a mély vízből, kimászva lenni a gödörből, célba érni a kiúton és – ez a kedvencem, és leendő könyvem címe – végre megszeretni a sárkányom. Sárkányom? – kérdezhetnéd… De nem is akármilyen sárkány, hiszen Magyarországon vagyunk (pontosabban: én éppen Londonban) és így nekünk, köszönhetően a magyar népmeséknek, a hétfejű sárkány jut. Tudod miért hétfejű a sárkány? Mert ha le is vágnád a sárkány fejét, nő helyette még „hat másik.” Az, hogy a baj nem jár egyedül megjelenik még itt is, hogy három a magyar igazság. Várom hívásodat

… vagy írásodat