szeresd meg a sárkányod

Szeresd meg a sárkányod: 💩

pallos gábor utolsó pánikroham feledhetetlen volt
…ha hagynám 😉 Inkább tanulok belőle és megosztom tapasztalataimat Veled 😉

Kedves olvasóm, szeretnélek egy kulisszatitokba beavatni. Könyvet írok Szeresd meg a sárkányod címmel a félelmemről. Nem szeretnélek az élettörténetemmel untatni, de a félelmem történetével viszont igen. Természetesen nem untatni, hanem példaként feltárni előtted, hogy segítsek vele neked párhuzamokat találni a saját félelmeid között. Ugyanis, szerintem igenis sok a közös vonás az én félelem történetem és a te félelem történeted között. Elöljáróban és röviden csak annyit szeretnék elmondani neked, hogy egy gátlásos kisfiúként cseperedtem fel, ahol a szociális félelmeim pánikbetegségbe torkolltak. 15 év után viszont a félelmem megtalálta a kiutat. Ma már nincsennek pánikrohamok és túl vagyok a pánikbetegségen.

Tudom, most azt mondod:
– Áh, értem – sóhajtasz fel és talán még a kíváncsiságodat is megnyertem megtudni, hogy nekem hogyan sikerült legyőznöm a pánikbetegséget meg a pánikrohamokat. De…
– Gábor, mégis! Elárulnád végre, hogy mi ez a 💩?

Szeresd meg a sárkányod az még oké, de mi ez a 💩?

Én csak úgy hívom, hogy mosolygós szar. Ha szalonképesebben akarjuk kifejezni magunkat, azt is mondhatjuk, hogy egy kupac mosolygós kaki. Néhányan talán azt is gondolhatják, hogy csokifagyi a régi szép időkből, bár szerintem kevesen vannak, mert a tölcsér hiányzik alóla. Amúgy ez a 💩 megtalálható valamennyi mai kütyü emoji tárjában. Angolul így ismerik, hogy pile of poo, vagy poomoji, poop emoji vagy még így is, hogy poo emoji.

Máskülönben, a 💩 szerintem egy csodálatos kicsi entitás. Talán mindenki ismeri, mindenki látta már, mindenki legalább egyszer már rámosolygott; és – gondolj bele – itt van ez a 💩, aki tényleg tud mosolyogni. Nekem annyira megtetszett, hogy a Szeresd meg a sárkányod című könyvem legfőbb mottójává választottam. Egyetlen betű (nem egyetlen betű, hanem egyetlen karakter) és ennél egyszerűbben nem lehetne kifejezni a lényegét annak, hogy miként kell kijönni 15 év pánikbetegségből.

Megtapasztaltam.

Mi az a Szeresd meg a sárkányod?

Talán már tudod, Szeresd meg a sárkányod címmel könyvet írok és a könyvemnek választottam ezt a címet. A sárkány, akit érdemes megszeretni, ha nyugalomban kívánsz együtt létezni vele egy szimbólum. Amióta világ a világ a sárkány a bajt szimbolizálja. Ha nagy a baj, akkor a sárkány is nagy. És tüzet is tud okádni. Ha a hős már megoldotta a korábbi bajt, aranysárkány a jussa. (Gondolj csak a kínai aranysárkány ábrázolásokra, és a kínai újévi sárkány szimbólumra.) És végül, ha én békességben együtt akartam lenni a sárkányommal, akkor nem volt más választásom, mint az, hogy Szeresd meg a sárkányod. Érted mire gondolok?!

Mi ez a 💩?

Egy szimbólum. Akárcsak a sárkány a bajra, az is egy szimbólum.

Talán hallottad már, hogy mit kellene tenni, ha citromot kapsz az élettől? Ismered? Limonádét – mondja az okos válasz. Tehát ha citromot kapsz az élettől, csinálj belőle limonádét. Nem? Sokkal inkább, semmint keseregni egy citrom társaságában, nem?

Mi a helyzet, amikor szar van?

💩 – itt a válasz.
Egy mosoly.
Talán még attól is több…
Emlékszel Dr. Wayne Dyer híres idézetére? Tudod arra gondolok, amikor azt mondja, hogy If you change the way you look at things, the things you look at change, amit így fordítok: ha másként nézed a dolgokat, a dolgok is másként látszanak majd.

💩 tehát annak a szimbóluma, hogy még a szar is megváltozik, ha másként nézünk rá. Szókimondó vagyok, tudom, de úgy gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy jól meg lehessen érteni az embert. 💩

Miről szól majd a könyv?

Arról, hogy hogyan Szeresd meg a sárkányod! Vagyis hogyan tudsz másként nézni a bajra. Ugyanis, ha már megszenvedtem érte, fogadd el tőlem az áldozatot: miszerint egy pánikbetegség kizárólag úgy nőhető ki, ha megtanulsz másként ránézni a félelmedre. Ez a gyógyulás kulcsa. (MINDEN ESETBEN! – mondja a tapasztalat belőlem.) Persze ilyenek, mint a pánikbetegség kialakulása és az utolsó pánikroham részletes beszámolója is benne lesz majd a könyvben. Röviden segíteni próbálok majd neked és a könyvem reményeim szerint maga lesz a pánikbetegség kezelése.

Gábor, áruld már el, hogy mi a közös a 💩 és s sárkány között?

A sárkány Magyar Földön többnyire tüzet okádik, haragos és hétfejű. Tudod, miért hétfejű? Mert úgy tartja a mondás, hogy ha le is vágnád a sárkány fejét, azonnal nő helyette hat másik. Ez van! Pontosabban nem csak a hétfejű sárkányunk van, mert van nekünk egy sokkal szelídebb sárkányunk is, úgy hívják, hogy Süsü a sárkány. Te melyiket választanád hosszútávra (egy életre)?

Nagyon könnyű kérdés, tudom. A Süsü a sárkánytól soha sem törne ránk sem pánikroham, sem szorongás, sem egyéb mentális baj, viszont a hétfejű sárkánytól… brrrrrrr – még rágondolni is rossz.

Mi a közös a 💩 és a sárkány között? Talán így tudnám megfogalmazni. A szar is tud ilyen lenni, mint ez itt 💩, mint ahogyan egy hétfejű sárkányt is meg lehet szelídíteni. Nekem elhiheted! Hogy nem ismersz senkit, akinek ez sikerült volna? Dehogynem. Nekem már sikerült.

Szarból nem lehet várat építeni, ez igaz, de…

Azt tehát már tudjuk, hogy a dolgok is megváltoznak attól függően, hogy milyen szemmel tekintünk rájuk. Ez bizony ég és föld különbség a szar és a 💩 között. Ugyanúgy ég és föld a különbség a hétfejű sárkány és a Süsü a sárkány között.

Hogy szarból ne lehetne várat építeni?
Nos, szerintem még égig érő felhőkarcolót is lehet belőle építeni. Attól függ, hogy melyik szemeddel nézel rá.

Mi a különbség a szimpla szar és a mosolygós 💩 között?

Hogyan tudsz szarból mosolygós 💩 csinálni?

Elfogadás.
Elfogadással tudsz mosolyt fakasztani először a saját arcodra s a saját arcodon és tekinteteden keresztül arra, amire ránézel, legyen az kívül (💩) vagy belül (sárkány).

Szeresd meg a sárkányod! Egyetlen karakterben: 💩

Éppen egy Mikhaila Peterson beszélgetést kezdtem el nézni a YouTube-on, ahol Mikhaila vendége Dr. Terry Wahls, akinek a szobája telis tele van 💩 formájú kisebb-nagyobb párnákkal. Kb. az 5. percnél járhatott a videó és benne a beszélgetés, amikor bevillant valami.

Az jutott eszembe, hogy „Ez az!”
– Ha csak egyetlen karakterben akarnám ábrázolni egy 15 éves pánikbetegség teljes gyógyulásának titkát, akkor…

Egyetlen karakterben?

Akkor ez a 💩 lenne az.

Igen. Mosolyog és te is mosolyogsz rá. Pontosabban te kezdtél el először mosolyogni rá és Ő visszamosolyog rád. Hát nem fantasztikus. Nem rögtön másként látszik? Pedig ez csak egy kupac szar. De ha mosolyog, akkor már mindjárt valami egészen más, nem?

Mit jelképez akkor ez a 💩?

Egy lehetőséget jelképez. Egy gyógyulási lehetőséget, ami segíthet túltenni magad bajon és az élet nehézségein. Nem mindegyiken, de nekem például egy 15 éves pánikbetegség szinte meg sem kottyant neki.

A 💩 egy csodálatos szimbólum! Azt jelképezi, hogy van remény másként látni még a legkatasztrófálisabb életképet is. Meg még azt is, hogy ha nekem sikerült, akkor neked is sikerülhet. Semmi mást nem kell tenned hozzá, mint felgyűrni az inged újait és erőt venni magadon és … 💩.

Megkérdezem Gábort

  • Válassz több szintű gyógyulást, úgy gyorsabb
  • Michael Norman PanicFree programja segített nekem. Szeretnéd tudni, hogyan?
  • Többeknek segítettem már a pánikbetegség gyógyításában. Szeretnél többet is megtudni róla?

Az első néhány levélváltás jelenleg ingyenes!

Pánikbetegség öngyógyítása tippek

  • Kapjál hetente pánikbetegség öngyógyítása tippeket
  • Éjszakai pánikroham, agorafóbia, szorongás, félelem, kényszergondolatok, tudástár, segítség, tesztek…

0% spam, 100% gyógyító tippek

Szeretnéd megtudni, hogyan jöttem ki 15 év pánikbetegségből?

Valamennyi feliratkozómmal megosztom: itt és MOST
Személyes tapasztalatok, őszinte és hiteles pánikbetegség információk
Pánikroham praktikák, amik nekem is segítettek

“Szeresd meg a sárkányod: 💩” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!