Pánik NélkülTudástár (pánik nélkül)

Tudástár (pánik nélkül)

Agorafóbia, arachnofóbia, legyen az szociális fóbia, vagy akár a sírás, mint a szorongás egyik tünete, a Tudástár oldal arra hivatott, hogy helyet adjon az előbb említettekről szóló információnak; pánik nélkül. Mielőtt még nem voltam pánik nélkül, úgy értem pánikbetegség közepette éltem életem vagy 15 évig, de jó is lett volna egy olyan információ forrás, ahol utána tudtam volna nézni mindennek egy helyen.

Az alábbiakban ABC sorrendben találod a cikkeket, míg kissé lejjebb a legfrissebben megjelent Tudástár cikkekbe tudsz majd beleolvasni. Most legutójára a pókiszonyról írtam egy cikket, mert sokszor szoktam példálozni és segíteni másoknak az arachnofóbia viszonylag egyszerű elvi gyógymódjával. Úgy találtam, hogy szinte mindenki tudni véli, hogyan kell gyógyítani még a legiszonyatosabb pókiszonyt is. A fokozatosság elve; lépésről lépésre közelíteni. Akkor gyógyul ki az ember a fóbiájából, ha nyugodtan képes konfrontálni félelme tárgyával, ami jelen esetben egy gyorsan szaladó fekete pók.


arachnofóbia

Arachnofóbia (Tudástár)

Oka A pók? Vagy a pókiszony tünetei? Vagy mindkettő egyszerre? Nos… igen, ezek mind együttvéve. Plusz még maga a tény, hogy az arachnofóbia is éppen úgy egy fóbia, mint például a tériszony, vagy a bezártság fóbia, vagy a víziszony. Talán a legjobb, ha idelinkelem a fóbiák listáját a Wikipédiából, hogy lásd, igazából milyen sokféle fóbia … Tovább olvasom…
Beleolvasok a pókiszonyba…

Tudástár cikkek és a legfrissebbek

Innen is tudsz Tudástár cikket választani pánik nélkül, könnyedén; az első balra az a cikk, amit néhány napja írhattam, vagy az is lehet, hogy éppen ma. Automatikusan a legfrissebbek sorakoznak, balról jobbra.

sírás, egy fiatal lány eltakarja arcát kezeivel, miközben sír

Sírás

Sírni tudnék… Örömömben? Bánatomban? Tudtad, hogy milyen sok féle sírás létezik? Ha éppen a gyakori sírás miatt keresgéltél és találtál rám az interneten – Üdvözöllek! – szeretni fogod a következő cikket.
Tovább olvasom…
isten hozott a tudástár oldalon

Isten hozott a Tudástár oldalon

Üdvözöllek a Tudástár oldalon. Istenhozzádot szeretnék mondani ezzel a cikkel és némi előszót valamennyi ezután következő tudástári bejegyzéshez. Remélem tudok majd segíteni tapasztalataimmal, amiket még akkor szereztem, amikor pánikbeteg voltam, illetve azokkal, amiket az utolsó pánikrohamom után tanultam. Isten hozott a Tudástár oldalon!
Tovább olvasom…
arachnofóbia

Arachnofóbia (Tudástár)

Oka A pók? Vagy a pókiszony tünetei? Vagy mindkettő egyszerre? Nos… igen, ezek mind együttvéve. Plusz még maga a tény, hogy az arachnofóbia is éppen úgy egy fóbia, mint például a tériszony, vagy a bezártság fóbia, vagy a víziszony. Talán a legjobb, ha idelinkelem a fóbiák listáját a Wikipédiából, hogy lásd, igazából milyen sokféle fóbia … Tovább olvasom…
Tovább olvasom…
szociális fóbia illusztrálása tudástár

Szociális fóbia (Tudástár)

Régen azt mondtuk rá, hogy gátlásos, meg azt, hogy szégyenlős. Ma már úgy mondjuk, hogy szociális fóbia. Angol nyelvterületen meg azt mondják (direkt fordításban), hogy szociális szorongás, social anxiety. Szeretnél többet is megtudni róla?
Tovább olvasom…

Ezt kiemelném: Szociális fóbia

szociális fóbia illusztrálása tudástár és pánik nélkül

Itt a Pánik Nélkül oldalain és a Szociális fóbia Tudástár cikkben is, hogy 15 évig voltam pánikbetegség közepette. Azt viszont nem írom – itt viszont nem tudok ellenállni neki –, hogy úgy kezdődtek a tüneteim, hogy szociális fóbia. De azt az én gyerekkoromba még nem így mondták, hogy szociális fóbia, hanem csak annyit mondtak rám, hogy gátlásos.

Talán ha nem lettem volna gátlásos, vagy a körülményeim nem hagyták volna, hogy többet legyek visszahúzódó, mint alfahím (csak viccelek) akkor talán másként alakultak volna a dolgok, úgymond. Egyébként itt egy jó cikk a szociális fóbiáról magyar nyelven.

Ha van bármi kérdésed akár a szociális fóbiával kapcsolatban, akár bármi mással, ne habozz hívni, írni, mert azért vagyok itt, hogy segítsek.

Megkérdezem Gábort

  • Válassz több szintű gyógyulást, úgy gyorsabb
  • Michael Norman PanicFree programja segített nekem. Szeretnéd tudni, hogyan?
  • Többeknek segítettem már a pánikbetegség gyógyításában. Szeretnél többet is megtudni róla?

Az első néhány levélváltás jelenleg ingyenes!

Pánikbetegség öngyógyítása tippek

  • Kapjál hetente pánikbetegség öngyógyítása tippeket
  • Éjszakai pánikroham, agorafóbia, szorongás, félelem, kényszergondolatok, tudástár, segítség, tesztek…

0% spam, 100% gyógyító tippek